VANDAAG

18 juli (2024)

Verhalenmachine naar ’t Warnshuus

Op 14 januari nam wethouder Mathijs ten Broeke de verhalenmachine van Zutphen Literair in gebruik. (Zie het eerdere nieuwsbericht daarover.) In de drie maanden dat de machine in de bibliotheek gestaan heeft, heeft hij ongeveer 650 keer een tekst geproduceerd. In het Nederlands of in het Engels, een klassieker of een nieuw schrijfsel van Zutphense bodem – het was altijd weer een verrassing wat de machine je aanreikte.

Na een korte tussenstop bij Luxor, voor Nieuw Zutphens Peil, het literatuurfestival voor scholieren, is de machine in april verhuisd naar wijkcentrum Waterkracht; daar heeft hij drie maanden gestaan. Vanaf 20 juli was de machine te vinden in buurthuis Geweldig! Daar werd ook het duizendste verhaal afgegeven.
En nu verhuist de machine naar Warnsveld: vanaf 20 september kunt u zich in ’t Warnshuus (Dreiumme 43) laten verrassen met een verhaal.

Overigens kan nog steeds iedereen bij Zutphen Literair een zelfgeschreven verhaal voor de verhalenmachine aanleveren. Verhalen met een lengte van ongeveer 250 woorden (1 minuut leestijd) tot maximaal 1250 woorden (5 minuten) kunnen worden ingestuurd naar info@zutphenliterair.nl.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×