VANDAAG

18 juli (2024)

Verhalenmachine in gebruik genomen!

Op vrijdag 14 januari heeft wethouder Mathijs ten Broeke als eerste een tekst uit onze verhalenmachine gehaald en daarmee de machine officieel in gebruik genomen. Door de coronamaatregelen kon de eerder geplande ingebruikneming in het stadhuis geen doorgang vinden. Maar gelukkig is de bibliotheek nu wel dagelijks open, en zo hebben we machine in overleg met de bibliotheek voor een tijdje daar een plaats kunnen geven.
Lees ook het bericht in Contact.

Stichting Zutphen Literair heeft de verhalenmachine gekocht bij de Franse uitgeverij Short Édition. De uitgever heeft een bepaalde hoeveelheid teksten meegeleverd bij de machine. In onze verhalenmachine zit een mix van Engelse en Nederlandse teksten. Je weet niet van tevoren wat voor tekst je uit de machine krijgt; je kunt wél kiezen voor een bepaalde leestijd: 1, 3 of 5 minuten. De verhalenmachine biedt de tekst vervolgens aan op een soort kassabon.

Short Édition heeft 96 teksten in het Nederlands aangeleverd. Dat kan gaan om korte in het Nederlands vertaalde verhalen, maar ook om bijv. klassieke gedichten van Jacques Perk of Hans Lodeizen.
Zutphen Literair heeft zelf al wat eigen aanvulling georganiseerd: klassieke gedichten (o.a. Slauerhoff) en korte verhalen (o.a. C.C.S. Crone). Ook de tien Zutphense stadsgedichten van 2021 zitten er in. En verder bieden wij nu 26 korte verhalen aan die speciaal voor onze verhalenmachine geschreven zijn!
In totaal zitten er op dit moment meer dan driehonderd verhalen en gedichten in de machine.

Zelf bijdragen?
In principe kan iedereen bij ons een zelfgeschreven verhaal aanleveren voor de verhalenmachine. Verhalen met een lengte van ongeveer 250 woorden (1 minuut leestijd) tot maximaal 1250 woorden (5 minuten) kunnen worden ingestuurd naar info@zutphenliterair.nl. Als onze redactie de kwaliteit voldoende vindt om het verhaal te publiceren via de verhalenmachine, zal het, met vermelding van uw naam, in de catalogus worden opgenomen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×