VANDAAG

18 juli (2024)

Gezelle Gezongen

Op 22 april 2023 organiseert Zutphen Literair in Dat Bolwerck een avond rond Guido Gezelle: het Vlaamse trio Gezelle Gezongen presenteert dan het programma Dichter bij de meester.

Het trio Gezelle Gezongen brengt op geheel eigen(zinnige) en creatieve manier een hommage aan Gezelles leven en werk. De drie pijlers van zijn oeuvre (religie, natuur en taalspeelsheid) staan daarbij centraal; deze elementen worden verweven met spitse vondsten en leuke anekdotes uit zijn leefwereld.
De muziek die dit levensverhaal invult is een kruisbestuiving tussen een klassiek timbre met bekende melodieën en lichte jazzinvloeden. In trio-bezetting staat de gevarieerde instrumentatie garant voor een gezellige en sfeervolle avond.
Gezelle Gezongen bestaat uit Bart Vandekerkhove (zang), Stan Driesen (piano) en Johan Vandendriessche (multi-instrumentalist).

22 april 2023, 20 uur, in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen

Oproep
Zutphen Literair nodigt poëzieliefhebbers uit hun favoriete Gezelleregels in te sturen – geen volledige gedichten, maar de beste regels daaruit.
Dit kan tot 4 april 2023 naar: info@zutphenliterair.nl. Wij proberen uw keuzes in april in onze Contact-rubriek te publiceren, en sturen ze ook door naar het Vlaamse trio, dat ze in hun programma een plaats zal geven.

Zie ook onze rubriek in Contact d.d. 12 april 2023.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×