VANDAAG

18 juli (2024)

Burgzorgs blik – GEANNULEERD

Maandag 15 april zijn Ricardo Burgzorg en Arjan Peters als gast van Zutphen Literair aanwezig in het Luxor Theater om te vertellen over hun vorig jaar verschenen werk Burgzorgs blik. Zwarte mensen in prentenboeken van 1910 tot nu.

Ricardo Burgzorg bracht gedurende tientallen jaren een fascinerende verzameling van zo’n 1300 prentenboeken en beeldverhalen van 1900 tot nu bijeen met afbeeldingen van zwarte mensen. Een keuze hieruit werd gepubliceerd in het overzichtswerk Burgzorgs blik, met teksten van Arjan Peters. De plaatjes zijn vaak roerend en schitterend, maar soms ook verontrustend of schokkend, vanwege de karikaturen of het onverholen racisme. In zeven thematische hoofdstukken beschrijft Arjan Peters wat we zien, wat dit zegt over de manier waarop er veelal naar zwarte mensen gekeken werd en hoe die beeldvorming pas in de laatste decennia in gunstige zin is veranderd.

Burgzorgs blik is een leerzame en kleurrijke confrontatie en een fraai historisch overzicht van de beeldvorming die kinderen bijna een eeuw lang ingeprent kregen.

Ma 15 april | Luxor Theater | aanvang 20.00 uur | toegang € 10,00 | koop hier je ticket

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×