VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Boekenpanel 4 – AFGELAST

Voor het vierde Boekenpanel van Zutphen Literair en Bij de bieb op 14 maart gaan drie panelleden de volgende drie boeken bespreken:

Herman Koch – Ga je er over schrijven? In dit boek beschrijft Herman Koch – de auteur van Het diner – hoe hij omgaat met zijn diagnose van uitgezaaide kanker en blikt hij terug op ijkmomenten in zijn leven. Het is daarmee geen boek over ‘zijn strijd tegen de ziekte’, want hij besluit eigenlijk meteen al dat hij die een zo beperkt mogelijke rol in zijn leven wil laten spelen. ‘Ja, ik zou doorleven, daar had de kanker vast niet op gerekend. Ik zou mijn eigen tegelwijsheid, “Nietsdoen is de kortste weg naar geluk”, in de praktijk brengen. Ik zou niets doen.’

Maud Vanhauwaert – Tosca In dit romandebuut vertelt Vanhauwaert, tot nu toe bekend en bekroond als dichter, over een toxische relatie tussen twee vrouwen, vol onderhuidse spanning, waarbij de grens tussen feit en fictie vervaagt. Wie parasiteert wie in dit even zinderend als poëtisch kat-en-muisspel. Bijzonder: er verschijnt tegelijkertijd met de gewone editie van Tosca ook een speciale editie in beperkte oplage.

Andreas Burnier – Het jongensuur In haar tweede roman (1969), volgens Burnier een van haar meest autobiografische boeken, schrijft ze over haar  genderdysforie. Tegen de achtergrond van bezetting en bevrijding probeert de joodse Simone zich een plaats te veroveren in de jongenswereld. Op haar onderduikadressen moet zij zich telkens een nieuwe identiteit aanmeten. Zo heeft zij grote moeite met de streng calvinistische moraal van boerengezinnen en voelt ze zich gevangen in een vrouwenlichaam: zij had een man moeten zijn.

Do 14 maart | Broederenkerk | aanvang 20.00 uur (deur open 19.30 uur)| gratis toegang incl. koffie/thee | vooraf aanmelden via info@zutphenliterair.nl

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×