VANDAAG

22 april (2024)

Wolfram Reisiger stadsdichter

Wethouder van cultuur Sjoerd Wannet heeft op maandag 9 januari 2023 Wolfram Reisiger benoemd tot nieuwe stadsdichter van de gemeente Zutphen. De ‘plechtigheid’ werd voltrokken tijdens de nieuwjaarsreceptie van Stichting Zutphen Literair in café De Deur. Daar tekende Reisiger ook het contract dat hem door August Hans den Boef, voorzitter van Zutphen Literair, werd voorgelegd. De stichting had Reisiger voorgedragen bij de gemeenteraad, die de voordracht heeft bekrachtigd. Zo is er na een periode van twee jaar zonder stadsdichter – maar mét 20 op uitnodiging geschreven stadsgedichten – weer een vast gezicht: Wolfram Reisiger, stadsdichter van Zutphen in 2023-2024.

Lees hier het verslag van de installatie in Contact Zutphen/Warnsveld, en een portret van Reisiger.

Wolfram Reisiger (1968) werd geboren in Duitsland, wat betekent dat Nederlands zijn tweede taal is. Aan de manier waarop hij in een lied commentaar levert op de actualiteit, kun je merken dat hij is opgegroeid met het werk van Joachim Ringelnatz, Christian Morgenstern, Erich Kästner, Kurt Tucholsky en Bertolt Brecht.
Met de benoeming van lieddichter Wolfram Reisiger tot stadsdichter sluit Zutphen aan bij een traditie die voor onze stad al teruggaat tot het bekende Zutphens Liedboek uit de zestiende eeuw.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×