VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Stijl Achterover

Stichting Zutphen Literair roept de schrijfwedstrijd Stijl Achterover in het leven om jonge mensen (tussen de 16 en 26 jaar) te stimuleren te schrijven. Bedoeling is dat de wedstrijd jaarlijks gehouden wordt.

De jury van Stijl Achterover beoordeelt alle inzendingen op originaliteit, authenticiteit, stijl en taal, en literaire kwaliteit. De jury bestaat uit Josha Zwaan (auteur van o.a. Parnassia en docent aan de Schrijversvakschool), Hanz Mirck (schrijver en dichter, docent Nederlands aan het Veluws College Walterbosch in Apeldoorn en docent aan de Schrijversvakschool) en Dietske Geerlings (schrijver en dichter, docent Nederlands aan het Baudartius College).

Voorwaarden voor deelname

Deelnemen aan deze schrijfwedstrijd kan alleen als:
– je niet jonger dan 16 bent en niet ouder dan 26 (op 31 december 2021);
– je in de regio Zutphen woont of ten minste een band met Zutphen hebt;
– je tekst in de Nederlandse taal geschreven is;
– je tekst niet eerder gepubliceerd is door een literaire uitgeverij of een erkend (online) tijdschrift.

Je kunt één kort verhaal (maximaal 1000 woorden) en/of één gedicht/liedtekst insturen. Stuur je tekst vóór 1 september 2021 als bijlage bij een mail (met als onderwerp: Stijl Achterover) naar info@zutphenliterair.nl. Vermeld in de mail je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

De winnaars krijgen uiterlijk 1 oktober bericht. Over de uitslag wordt verder niet gecorrespondeerd.

Nieuwe, aanvullende informatie
De termijn voor inzending is verlengd tot 31 december 2021. De uitslag van de wedstrijd wordt dus ook pas in 2022 bepaald.
De vereiste link met Zutphen wordt losgelaten; heel Nederland en Vlaanderen kan nu meedoen (en een kloppend hart voor Zutphen wordt als vanzelfsprekend verondersteld).

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×