VANDAAG

18 mei (2024)

Thrillertips

Spannende boeken zijn immens populair. Tijdens de Thriller Weken van 26 mei tot en met 18 juni zetten boekhandels en bibliotheken thrillers, whodunits en andere pageturners in de spotlight. Ook worden er vier grote thrillerprijzen uitgereikt: de Hebban Thrillerprijs, de Gouden Strop, de Schaduwprijs, en de Goeken Prijs voor het beste spannende verhaal.

Zutphen Literair vroeg een aantal boekhandels uit Zutphen en omgeving welke nieuwe boeken de lezers op het puntje van hun stoel brengen. Vaak genoemd worden de Waddenthrillers van Matthijs Deen, De duiker en het vorig jaar verschenen De Hollander, samen met Trauma, de nieuwe spionagetriller van Charles den Tex. Dan zijn er nog de winnaars van de thrillerprijzen: De Ripper connectie (Hebban thrillerprijs 2023) van Gerrit Barendrecht, dat zich afspeelt in Amsterdam aan het eind van de 19e eeuw, en John Kuipers Musserts schaduw (Gouden Strop 2023) van John Kuiper, een intrigerend portret van de Haagse politie in oorlogstijd.
Vier persoonlijke boekhandelsfavorieten zijn Verloren Pelgrim van Wim Bax, over een moord op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostella, De affaire Baselsteyn van debutant Marcus Voorhuis, dat zich afspeelt in Twente en de internationale kunstwereld tussen 1920 en 1943, Thomas Olde Heuvelts obscure nieuwe thriller November en Openbaring, een pageturner in de stijl van Dan Brown van schrijversduo Jeroen Windmeijer en Tjarko Evenpoel.
Ook getipt werden twee thrillers die zich in de buurt van Zutphen afspelen, toevallig allebei van vrouwelijke schrijvers: debutant Anna van den Breemer schreef Het perfecte zusje, een goed ontvangen thriller met Deventer als decor. En Corine Hartmans cosy thriller De vrouw die vergat te leven, genomineerd voor de Gouden Strop 2023, heeft de in Vorden wonende Eva Romeijn als hoofdpersoon.

Nog een laatste aanrader is de ijzersterke nieuwe thriller Tijgerlelie van Marion Pauw over groepsdynamiek. Deze tweevoudig Gouden strop-winnaar komt op vrijdag 9 juni op uitnodiging van Zutphen Literair naar Het Koelhuis in Zutphen, waar schrijver Jan van Mersbergen met haar in gesprek gaat. Aanvang 20.00 uur. Tickets zijn voor € 10,00 verkrijgbaar via zutphenliterair.nl.

m.m.v. Boek en Buro Van den Brink, boekhandel Van Someren & Ten Bosch, Bruna Vorden en boekhandel Lovink

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×