VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Gezelle Gezongen

Op 22 april 2023 organiseert Zutphen Literair in Dat Bolwerck een avond rond Guido Gezelle. In de aanloop naar deze avond plaatst Zutphen Literair in Contact Zutphen-Warnsveld d.d. 15 maart 2023 onderstaande aankondiging en oproep:

Gezelle Gezongen: Dichter bij de meester
22 april in Dat Bolwerck

Zutphen Literair heeft het Vlaamse trio Gezelle Gezongen uitgenodigd met het programma Dichter bij de meester.
Er bestaan meer dan 3600 composities op teksten van Guido Gezelle (1830-1899). Hiermee is hij de meest muzikaal vertaalde dichter van de Lage Landen. Geen enkele andere dichter heeft componisten zo geïnspireerd als hij. Gezelle is dus niet in de geschiedenis verdwenen als een nobele onbekende, in tegenstelling tot veel andere negentiende-eeuwse schrijvers.
Hij heeft zo zijn eigen ‘Dead Poets Society’. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.
Het trio Gezelle Gezongen brengt op geheel eigen(zinnige) en creatieve manier een hommage aan zijn leven en werk. De drie pijlers van Gezelles oeuvre (religie, natuur en taalspeelsheid) staan daarbij centraal; deze elementen worden verweven met spitse vondsten en leuke anekdotes uit zijn leefwereld.
De muziek die dit levensverhaal invult is een kruisbestuiving tussen een klassiek timbre met bekende melodieën en lichte jazzinvloeden. In trio-bezetting staat de gevarieerde instrumentatie garant voor een gezellige en sfeervolle avond. Kortom, genieten met de G van Gezelle….

Gezelle Gezongen bestaat uit Bart Vandekerkhove (zang), Stan Driesen (piano) en Johan Vandendriessche (multi-instrumentalist).

22 april 2023, 20 uur, in Dat Bolwerck, Zaadmarkt 112, Zutphen
Tickets voor Gezelle Gezongen (à €10): https://zutphenliterair.nl/tickets/

Oproep

Zutphen Literair nodigt poëzieliefhebbers uit hun favoriete Gezelleregels in te sturen – geen volledige gedichten, maar de beste regels daaruit.
Dit kan tot 4 april 2023 naar: info@zutphenliterair.nl. Wij proberen uw keuzes in april in deze Contact-rubriek te publiceren, en sturen ze ook door naar het Vlaamse trio, dat ze in hun programma een plaats zal geven.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×