VANDAAG

18 juli (2024)

Boekenpanel 26/5

Op 26 mei 2023 organiseert Zutphen Literair in Bibliotheek Broederenkerk een tweede Boekenpanel. In de aanloop naar deze avond plaatst Zutphen Literair in Contact Zutphen-Warnsveld d.d. 10 mei 2023 onderstaande tekst.

Drie ‘Zutphense’ veellezers* bespreken op 26 mei in de bibliotheek Broederenkerk drie boeken** die door ZL (Zutphen literair) zijn geselecteerd. Zij wisselen samen van gedachten, maar zijn ook zeer geïnteresseerd in de bijdrage van de bezoekers. ZL beoordeelde haar keuze van de drie boeken als zeer lezenswaardig. Zijn panel en bezoekers het hiermee eens?
Wat maakt een boek lezenswaardig? Meningen gaan botsen op deze avond, inzichten worden door de panelleden onderbouwd en de bezoekers kunnen er vragen en opmerkingen over kwijt.

Er gaat hartstochtelijk gepleit worden, gelachen en bedenkelijk gekeken. Bezoekers keren terug naar huis met een aangescherpt idee over wat zij de komende tijd reserveren bij de bibliotheek. Of het liefst onmiddellijk zouden willen aanschaffen bij de lokale boekwinkel.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk. In verband met de catering (kopje koffie/thee en een glaasje in de pauze, op kosten van ZL) graag reserveren via info@zutphenliterair.nl.
De gemeente Zutphen maakt de activiteiten van ZL mogelijk.

* Herman Krans, Anne Rube en Pieter Waalewijn
** Deze drie boeken worden besproken:

Lukas Maisel, Tanners erf. Een klein maar fijn boekje over de eenvoudige boer Ernst Tanner, die op een kwade dag een enorm diep gat ontdekt in zijn land. Wat is er gebeurd en wat heeft het te betekenen? Hij wil er werk van maken, maar waar en hoe? Tegelijk wil hij het nog liever ontkennen: ‘Een gat is een gat en over gaten praat je nu eenmaal niet.’ Maar als zijn vrouw Marie erin valt en er kort daarna een tweede gat blijkt te zijn ontstaan, kan hij niet langer wachten.

Cecile Pin, Dolende zielen. Vietnam, 1978. Een gezin probeert na de oorlog te vluchten naar Amerika, om daar een nieuw bestaan op te bouwen. De drie oudste kinderen – een meisje van 16 en haar twee jongere broertjes – worden vooruitgestuurd, als bootvluchtelingen op weg naar de eerste tussenstop: Hongkong. Maar bij dit deel van het vluchtplan gaat het al gruwelijk mis, en dat is nog maar het eerste hoofdstuk …

Astrid H. Roemer, DealersDochter. Een jongen van zestien uit het Amazoneregenwoud vertrekt via Paramaribo naar Amsterdam en belandt daar aan de zelfkant. Na een hoofdstuk vanuit zijn perspectief en dat van de echtgenoot van een vermoorde vrouw, worden de bepalende hoofdstukken verteld vanuit drie vrouwen. Aanvankelijk lijken ze niet met elkaar te maken hebben, maar…
Net als in veel ander werk onderzoekt Roemer personages van wie de gecompliceerde wereld door twee polen wordt bepaald: Suriname en Nederland.

Vrijdag 26 mei, 20.00 uur, Bibliotheek Broederenkerk
Zie voor meer informatie: zutphenliterair.nl
 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×