VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Poëzieweek 2023 in Zutphen

Zutphen Literair begint de poëzieweek met de bekendmaking van de jury voor de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2024. Dat nieuws vindt u vanaf 25 januari op deze site.

Vanaf 26 januari is in de hal van het gemeentehuis van Zutphen de expositie Stadsgedichten 2022 te zien. De tien stadsgedichten van afgelopen jaar zijn hiervoor op posterformaat vormgegeven door illustrator Marc Weikamp. Wethouder Sjoerd Wannet opent de expositie in aanwezigheid van de dichters. Ook de nieuwe stadsdichter, Wolfram Reisiger, laat zich dan zien en horen.

Kaartenset 20 stadsgedichten van 2021-2022 te koop 
Tegelijk zijn alle stadsgedichten van 2021-2022 – de periode waarin Zutphen geen vaste stadsdichter had, maar waarin wel stadsgedichten zijn geschreven door een flinke groep dichters – als ansichtkaarten (formaat 15×21 cm) verkrijgbaar. Marc Weikamp heeft alle gedichten een passende vorm gegeven. De complete set van 20 kaarten kost €9,95.
Te koop bij Boek&Buro, Van Someren&Ten Bosch en de VVV. Of via een mailtje naar info@zutphenliterair.nl.

Verhalenmachine
Vanaf 26 januari staat onze verhalenmachine in de hal van het gemeentehuis. Wat heeft dat met poëzie te maken? Als u op de knop leestijd 1 minuut drukt, hebt u een grote kans dat er een gedicht uit de machine komt.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×