VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Gijs Wilbrink en Adriaan van Dis te gast

Als opening van het literaire seizoen 2023-2024 spreekt journalist Theo Hakkert met Gijs Wilbrink over zijn bejubelde romandebuut De beesten; August Hans den Boef, bestuursvoorzitter van Zutphen Literair, interviewt Adriaan van Dis over zijn nieuwe roman Naar zachtheid en een warm omhelzen. Beide auteurs signeren hun boeken. M.m.v. boekhandel Van Someren & Ten Bosch.
Ma 18 september in Luxor. Aanvang: 20.00 uur. Tickets € 10,00 verkrijgbaar via Luxor.

 

Gijs Wilbrinks vorige jaar verschenen succesvolle debuut De beesten werd verkozen  tot ‘Beste boek Achterhoek en Liemers 2022’ en ook werd genomineerd voor de Nederlandse Boekhandelsprijs 2023. Wilbrink werd in 1984 geboren in Doetinchem. Hij is schrijver, podcaster en hoofdredacteur van literatuurfestival ILFU. Hij was drummer, gitarist en frontman in verschillende (punk)bands. Pas vanaf zijn 25e ging hij boeken lezen en in 2014 begon hij met schrijven; hij volgde wat schrijfcursussen en schreef korte verhalen. De beesten is zijn romandebuut, waar hij in totaal acht jaar aan gewerkt heeft.

 

Van Adriaan van Dis verschijnt in augustus zowel de nieuwe roman Naar zachtheid en een warm omhelzen als Een beetje gek, een vrolijke verzameling schetsen van zijn ervaringen met psychoanalyse. Het oeuvre van Van Dis omvat romans, novelles, verhalen, essays, poëzie en toneel. Zijn werk is in grofweg drie categorieën in te delen. Het eerste deel is geïnspireerd op de vele reizen die hij maakte naar onder meer  China, Japan en Afrika. Voorbeelden daarvan zijn Casablanca  (1986) en In Afrika (1991). Het tweede deel van zijn oeuvre gaat terug op zijn Indische jeugd, zoals zijn debuut Nathan Sid (1983), Indische duinen (1994), Familieziek (2002) en Ik kom terug (2014). Tot slot zijn er nog de karakterromans over ontluikende homoseksualiteit, waartoe Zilver (1988) en Dubbelliefde (1999) gerekend kunnen worden.

Theo Hakkert is verslaggever en dagcolumnist bij De Twentsche Courant Tubantia. Elke dag (sinds december 2003) verschijnt een actuele column op pagina 2. Daarnaast is hij literair journalist en -criticus.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×