VANDAAG

18 juli (2024)

Nieuw in Zutphen: de schooldichter

Met ingang van het nieuwe schooljaar 2021-2022 krijgt Zutphen voor het eerst een schooldichter. De dichter Naomi Montroos is de eerste die deze functie gaat bekleden. ‘De schooldichter’ is een nieuw fenomeen, dat sinds een paar jaar overal in Nederland ingang vindt. De benoeming van een Zutphense schooldichter is een initiatief van Stichting Zutphen Literair, bedoeld om basisschoolkinderen van groep 7 en 8 in Zutphen in contact te brengen met poëzie. Gedichten lezen en zelf gedichten schrijven is een geweldig middel om de taalvaardigheid en verbeeldingskracht van kinderen te vergroten.

 

Naomi Montroos (1985) debuteerde in 2020 met de lovend ontvangen dichtbundel Regenboom – Palu di áwaseru. Een bijzondere, tweetalige bundel, met gedichten in het Nederlands en Papiaments. Montroos’ roots liggen op de Nederlandse Antillen, Curaçao.
Vanaf de basisschool wist ze dat ze schrijfster wilde worden. In haar tienerjaren schreef ze haar eerste gedichten. Montroos studeert Literatuurwetenschap en rondt in het najaar 2021 de masteropleiding Latin American Studies (cultural analysis) af.

 

De schooldichter is benoemd voor een periode van twee jaar. In die tijd hoopt Naomi Montroos alle basisscholen in Zutphen te bezoeken. Scholen die daar belangstelling voor hebben, kunnen een bezoek van de schooldichter boeken via de Muzehof.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×