VANDAAG

18 mei (2024)

Nederlands Poëziefilm Festival 2023

De tweede editie van het Nederlands Poëziefilm Festival omvat ruim 150 films waaronder 41 competitiefilms; hommages aan eregasten Paul Bogaert/Jan Peeters, Aat Ceelen, Cíntia Taylor, Gert de Graaff, Borderlines Euregion en The Poetry Society London; scholierenfilms naar gedichten van Elten Kiene, Heidi Koren, Nisrine Mbarki, Kira Wuck en Hanz Mirck; films van Granate, het Poëziepaleis, School der Poëzie; Virtual Reality door Dorien Dijkhuis; de uitreiking van de NPF-Award door een jury bestaand uit Sjaan Flikweert, Jeremy Flohr (winnaar van de NPF-Award 2021), Alexis de Roode en Emily Vierthaler; een festivalterugblik door Hagar Peeters.

Het festival vindt plaats op verschillende locaties in de historische binnenstad van Zutphen. Het filmprogramma speelt zich af in het Luxor Theater op de Houtmarkt. Nevenprogramma’s zijn er in het auditorium van Musea Zutphen op het ’s Gravenhof, de Bibliotheek Zutphen op het Broederenkerkplein (gratis toegang) en Grand café Pierrot op de Houtmarkt. Kaartverkoop, ontvangst en catering zijn bij Eetcafé Uffie’s tegenover het Luxor Theater.

Bekijk hier het programmaboekje.

Kaartverkoop
Een dagkaart (€ 25 in de voorverkoop en € 30 op de dag zelf) geeft vanaf 10.00 uur toegang tot het hele zaterdagprogramma op alle locaties. Koop hier je dagkaart.

Een losse ticket (€ 10,00 en € 7,50 voor pashouders) geeft om 11.00 uur toegang tot het overzichtsprogramma NPF Compact op zondag in het Luxor Theater. Koop hier je ticket.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×