VANDAAG

  • 23 juni (1851) D.M. Maaldrink
  • 23 juni (1883) Willy Pétillon

Meander Live: Mustafa Stitou

Mustafa Stitou (1972), bekroond met de C. Buddingh’-prijs, de Jan Campertprijs, de Awater Poëzieprijs en de A. Roland Holstprijs, leest zijn laatste bundel Waar is het lam? in zijn geheel voor tijdens Meander Live in Luxor.
Woe 27 september. Aanvang 20.00 uur. Tickets € 10,00 via Luxor.

Over de schrijver
Mustafa Stitou (1974) werd geboren in Tetouan, Marokko, en groeide op in Lelystad. Hij woont en werkt in Amsterdam, waar hij aan de UvA filosofie heeft gestudeerd. In 1994 debuteerde hij met de dichtbundel Mijn vormen, die genomineerd werd voor de C. Buddingh’-prijs. Daarna volgden Mijn gedichten (1998), Varkensroze ansichten (2003), onder meer bekroond met de Jan Campertprijs, en Tempel (2013), bekroond met de Awater Poëzieprijs.

Over de bundel
Intrigerende poëzie waarin droom en werkelijkheid samenkomen
Een woordvoerder prijst een nieuw soort offerdier aan. Het haar van een vrouw valt uit omdat ze een hoofddoek draagt. In een simulator wordt een god langdurig blootgesteld aan kosmische straling. In zijn vijfde dichtbundel zet Stitou een wereld neer die zowel archaïsch is als hedendaags, en onderzoekt hij het drama van het offer vanuit verschillende invalshoeken. Draait het uiteindelijk om angstbezwering? Is het gevaar dat moet worden afgewend ingebeeld of reëel?
Veel gedichten laten zich lezen als een associatief commentaar bij het Bijbelvers waaraan de bundel zijn titel ontleent — de vraag van Isaak aan zijn vader, de patriarch Abraham, als ze onderweg zijn naar de offerplaats en de schrik het kind om het hart slaat. Waar is het lam? is intrigerende en indringende poëzie, waarin het persoonlijke en politieke, droom en werkelijkheid, vrees en verlangen continu op elkaar ingrijpen.

Hans Puper schreef naar aanleiding van deze Meander Live een column voor Meander Magazine. Hier te lezen.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×