VANDAAG

22 april (2024)

Meander Live met Sasja Janssen

Na Esther Jansma (vertegenwoordigd door Wiljan van den Akker), Iduna Paalman, Ester Naomi Perquin, Mustafa Stitou en H.C. ten Berge is Sasja Janssen als zesde dichter te gast in de reeks Meander Live in het Luxor Theater. Ze zal dan haar nieuwe, in januari verschenen bundel Mijn vader zegt entropie mijn moeder zegt logica integraal voorlezen.

Woe 20 maart | Luxor Theater | aanvang 20.00 uur | toegang € 10,00 | koop hier je ticket

Sasja Janssen debuteerde in 1999 in 2001 met de roman De kamerling, gevolgd door Teresa zegt in 2005. Vanaf 2006 schrijft zij voornamelijk poëzie en verschijnen er drie bundels: Papaver (2007) in Wie wij schuilen (2010, nominatie de Jo Peters poëzieprijs) en het bejubelde Ik trek mijn species aan, verschenen in 2014, genomineerd voor de VSB Poëzieprijs 2015. In 2017 verschijnt Happy, gevolgd door Virgula in 2021, beide zeer goed ontvangen. Virgula is bekroond met de prestigieuze Awater Poëzieprijs en stond op de shortlist van De Grote Poëzieprijs, de Ida Gerhardt Poëzieprijs, de Herman de Coninckprijs en de KANTL Poëzieprijs. De bundel is in het Spaans verschenen en in het Engels.

Ze trad o.a. op in de Prinsentuin, Het Tuinfeest, De Nacht van de Poëzie, de SLAA, Perdu, de Cello Biënnale, en was regelmatig te gast op de radio (De Avonden, Opium op 4, Desmet Life). Ze nam deel aan internationale poëziefestivals in Nicaragua (Granada), Colombia (Medellín), Mexico (Guadalajara International Bookfair) en in Argentinië (Buenos Aires). Haar werk is in het Spaans, Engels en Iraans vertaald.

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×