VANDAAG

18 mei (2024)

Meander Live met Kees ’t Hart

Kees ’t Hart is na Esther Jansma, Iduna Paalman, Ester Naomi Perquin, Mustafa Stitou, H.C. ten Berge en Sasja Janssen als zevende dichter te gast bij Meander Live om zijn recent verschenen dichtbundel Het vogelkerkhof integraal ten gehore te brengen. Zoals elke keer blijkt, heeft het een sterke meerwaarde als goede poëzie over de tong gaat en is het horen voorlezen van een hele dichtbundel door de dichter zelf een unieke belevenis, waarbij de samenhang en evolutie van thema’s, emoties en taalgebruik zich onthullen.

Kees ’t Hart schrijft romans, essays, verhalen en gedichten. Met zijn eerste dichtbundel, Kinderen die leren lezen (1998), won hij (als eerste) de Ida Gerhardt Poëzieprijs. Zijn roman De revue (1999) werd bekroond met de Multatuliprijs. Het vogelkerkhof (dec. 2023) is zijn derde bundel.

Poëzie is voor hem een lokroep en een ritueel waarbij hij ongegeneerd put uit lage en hoge mythen. Met onder meer een ode aan de werken van Lord Lister, herinneringen aan mensen en dingen, en een wandeling naar het huis van de dichter, waar vogels één keer per jaar bij elkaar komen. Banale en extatische epiek en lyriek vallen samen in zijn gedichten, in een toon van verlangen en geheim.

Hij staat voor de deur en roept
Doe open doe open ik ben het
Ik ben de dichter doe open
Je moet naar me luisteren

Je moet naar me luisteren
Ik vertel je alles over geluk
En liefde en gelukkige dromen
Doe open ik ben het

Woe 15 mei 20.00 uur | Luxor Theater | toegang € 10,00  | bestel hier tickets

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×