VANDAAG

18 mei (2024)

Jury Ida Gerhardtprijs

Jury Ida Gerhardt Poëzieprijs 2022 bekend

Stichting Zutphen Literair maakt bekend dat de jury van de Ida Gerhardt Poëzieprijs 2022 wordt gevormd door Maria Barnas en Onno Kosters.
Voor deze tweejaarlijkse, in 2000 door de gemeente Zutphen ingestelde prijs komen alle Nederlandstalige dichtbundels in aanmerking die zijn verschenen in de periode 1 november 2019 tot 1 november 2021.

Maria Barnas (1973) studeerde aan de Rietveld Academie en de Rijksacademie. Ze is schrijver, dichter en beeldend kunstenaar. In 1997 debuteerde ze met de roman Engelen van ijs. Haar poëziedebuut maakte ze zes jaar later met de bundel Twee zonnen. Haar werk is onderscheiden met onder meer de C. Buddingh’-prijs, de J.C. Bloem-poëzieprijs en de Anna Bijns-prijs.
Onno Kosters (1962) promoveerde in 1999 op Ending in progress. Final sections in James Joyce’s prose fictions. Hij is actief als vertaler en is als docent Engels verbonden aan de Universiteit Utrecht. In 2004 debuteerde hij als dichter met de bundel Callahan en andere gedaanten. Zijn laatste bundel, Waarvan akte, verscheen in 2018. In 2013 won hij de Turing Gedichtenwedstrijd. Kosters is lid van het Utrechts Stadsdichtersgilde.

De Ida Gerhardt-poëzieprijs wordt in maart 2022 voor de twaalfde keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Anneke Brassinga, Nachoem M. Wijnberg, Alfred Schaffer, Menno Wigman en Marieke Lucas Rijneveld.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×