VANDAAG

18 mei (2024)

Feest der Poëzie: ‘Van en over Couperus’

Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Louis Couperus, Nederlands grootste schrijver, is overleden. Literair podiumcollectief Feest der Poëzie grijpt dit Couperusjaar 2023 aan voor een tournee met de voordrachtvoorstelling ‘Van en over Couperus’. Daarbij slaat het collectief Zutphen niet over: zondag 5 november is ‘Van en over Couperus’ in Dat Bolwerck.

Voordrachtskunstenaar Simon Mulder brengt bekend en minder bekend werk van Louis Couperus, zoals fragmenten uit de schokkend decadente roman De berg van licht, en de vertederende korte verhalen ‘Het spoorwegongeluk’ en ‘Het verbeelde leven’. Daarnaast vertelt hij enkele anekdotes over de grote schrijver. Pianist Daan van de Velde speelt bijbehorende muziek van o.a. Rubinstein, Gounod en Wagner. Van de Velde en Mulder besluiten de voorstelling met iets unieks: een declamatorium op Couperus’ beroemde korte thriller De binocle. Samen met Uitgeverij HetMoet presenteren zij een prachtige nieuwe, bibliofiele heruitgave van Couperus’ ontroerende en mystieke novelle Extaze.

Simon Mulder is voordrachtskunstenaar, docent klassieke talen in het middelbaar onderwijs en voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Hij richtte literair podiumcollectief Het Feest der Poëzie op, en treedt met deze groep op in binnen- en buitenland.

Daan van de Velde is pianist en taalkundige. Hij deed een bijvakstudie piano aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet en is aan het Feest der Poëzie verbonden als muziekredacteur.

Zo 5 november | Dat Bolwerck | 15.00 uur | € 10

 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×