VANDAAG

18 mei (2024)

Boekpresentatie Svetlana Satsjkova: Mensen en vogels

Mensen en vogels, uitgebracht door uitgeverij Woord in Blik, is een afscheid van Moskou, een afscheid van Rusland. Schrijfster Svetlana Satsjkova, zelf eens deel uitmakend van de schijnwereld van glossy, glamour en glitter, verliet haar vaderstad en moederland kort na de annexatie van de Krim en in de invasie van de Donbas. Ze woont nu in New York. Bij de presentatie van haar boek in Luxor gaat vertaler Arie van der Ent met haar in gesprek.
Svetlana Satsjkova kijkt ‘analytisch’ terug, vol rauwe humor, op een mens (een vrouw die zich bekommert om de samenleving) en op een vogel (een man die deze samenleving ontvlucht). De ‘ploert’ laat ze buiten beschouwing, of liever, die krijgt in een korte passage zijn gerechte straf… En dat allemaal in het kader van een familiegeschiedenis rond Tanja (tweelingzus van Liza) en Sasja (de lover van de moeder van de tweelingzussen). Geen politiek boek, en toch ook weer wel.

Svetlana Satsjkova was redacteur van de tijdschriften Allure en Glamour, schreef voor Vogue, Medusa, De Grote Stad, Russia Daily. Ze schrijft tegenwoordig in het Engels en ontving een stipendium van de Truman Capote Foundation.

Za 15 juni | theatercafé Luxor | 15.00 uur | gratis toegang 

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×