VANDAAG

18 juli (2024)

Stadsgedichten

 

Met ingang van 1 februari 2021 heeft het Stadsdichterschap van Zutphen een nieuwe invulling gekregen. Elk jaar schrijven tien verschillende dichters op uitnodiging van Zutphen Literair tien officiële Stadsgedichten, die reageren op actuele gebeurtenissen in de stad. Oogmerk van deze opzet is een zo groot mogelijke veelstemmigheid en diversiteit.
De Stadsgedichten worden gepubliceerd in de rubriek van Zutphen Literair in Contact Zutphen-Warnsveld en op de website van Zutphen Literair – zie de inhoudsopgave hieronder.

Kaartenset 20 stadsgedichten van 2021-2022 te koop 
Alle stadsgedichten van 2021-2022 – de periode waarin Zutphen geen vaste stadsdichter had, maar waarin de stadsgedichten zijn geschreven door een flinke groep dichters – zijn nu als ansichtkaarten (formaat 15×21 cm) verkrijgbaar. Marc Weikamp heeft elk gedicht een passende vorm gegeven. De complete set van 20 kaarten kost €9,95.
Te koop bij Boek&Buro, Van Someren&Ten Bosch en de VVV. Of via een mailtje naar info@zutphenliterair.nl.

Stadsdichter 2023-2024
In januari 2023 is er weer een vaste Stadsdichter benoemd voor een periode van twee jaar: Wolfram Reisiger. De Stadsgedichten die hij schrijft in zijn ambtsperiode zullen op deze pagina worden opgenomen.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×