VANDAAG

  • 02 april (1951) Jan Wagenaar

Gezelle Gezongen

22 april 2023 - 20:00 tot 22:00

Gezelle Gezongen: Dichter bij de meester

In tegenstelling tot vele andere negentiende-eeuwse schrijvers is Gezelle niet in de geschiedenis verdwenen als een nobele onbekende: de meest muzikaal vertaalde dichter van de lage landen heeft zo zijn eigen ‘Dead Poets Society’. Door zijn weergaloos gevoel voor ritme, rijm en klank lijkt Gezelle soms een West-Vlaamse rapper avant la lettre.

Het trio Gezelle Gezongen brengt op geheel eigen(zinnige) en creatieve manier een hommage aan Gezelles leven en werk. De drie pijlers van Gezelles oeuvre (religie, natuur en taalspeelsheid) staan daarbij centraal. Het geheel is verweven met spitse vondsten en leuke anekdotes uit zijn leefwereld.

De muziek die dit levensverhaal invult is een kruisbestuiving tussen een klassiek timbre met bekende melodieën en lichte jazzinvloeden. In trio-bezetting staat de gevarieerde instrumentatie garant voor een gezellige en sfeervolle avond. Kortom, genieten met de G van Gezelle….

Het trio Gezelle Gezongen bestaat uit Bart Vandekerkhove (zang), Stan Driesen (piano) en Johan Vandendriessche (multi-instrumentalist).

Tickets voor Gezelle Gezongen (à €10) kunt u hier bestellen.

Zie ook onze publicatie in Contact.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

×
X